fredag 1. juli 2011

Fantastisk meningsmåling for Lørenskog Høyre – forskjell på hvordan partier presenterer resultatene

Onsdag 29. juni offentliggjorde Romerikes Blad (RB) en lokal meningsmåling for Lørenskog. Svært gledelige tall for Høyre – en fremgang på hele 12,3 prosentpoeng til en oppslutning på 30,1 %! Sammen med FrP ga målingen et blåblått flertall. Dersom det gode samarbeidet med KrF også fortsetter i neste periode gir det et større flertall, og vi utelukker heller ikke samarbeid med andre borgerlige partier. En fantastisk inspirasjon – veldig godt å ha i ryggen før alt arbeidet som venter valgkampen i august og september. Dette har vi ikke tenkt å gi slipp på - dette skal vi klare å dra helt i land 12. september.

En ting er så meningsmålingene, en annen ting er hvordan vi som folkevalgte formidler informasjonen vi får. På min Facebookside Turid Kristensen - Lørenskogs neste ordfører delte jeg den gode nyheten, og la selvfølgelig med en lenke til hele saken i RB. Midt oppe i de gode nyhetene om vår fremgang og et mulig borgerlig flertall viser nemlig artikkelen også at vi har noen utfordringer. Der fremkommer det at Ap fremdeles er det største partiet i Lørenskog, selv om vi nå puster dem i nakken. Artikkelen viste også at et klart flertall oppgir at de foretrekker Åge Toven (Aps kandidat) som ordfører.  

De siste ukenes dørbankaksjoner hadde allerede vist oss at altfor mange ikke kjenner godt nok til meg som Høyres ordførerkandidat. Og det er kanskje ikke så rart. Vi har vært svært aktive i inneværende kommunestyreperiode, men RB er eneste avis som omtaler politisk arbeid i Lørenskog. Jeg har blitt fortalt at bare 25 % av husstandene i Lørenskog abonnerer på denne avisen. Aftenposten har mange lesere i Lørenskog, men det er nesten umulig å få Aftenposten til å skrive om det politiske livet i vår kommune. Her har jeg og Høyre en jobb å gjøre, vi må finne andre kanaler for å nå ut med vår informasjon. Her har vi en utfordring og det har vi tenkt å gjøre noe med. Vi er allerede i gang.

Likevel - en oppfordring til alle som støtter oss: Spre det glade budskap – vi er klare til å overta, gode meningsmålinger viser at dette absolutt er oppnåelig. Fortell hvor de kan finne informasjon om oss, om vårt politiske arbeid, om vårt program og om meg som ordførerkandidat. Noen kanaler er: Lørenskog Høyres nettside, Lørenskog Høyres Facebookside, min kandidatside på Facebook. Be dem gjerne om å ta kontakt – enten via nettsider og sosiale medier, eller direkte på e-post tkr@online.no eller telefon 988 22 099!

Det er likevel veldig interessant å se hvordan Lørenskog Arbeiderparti presenterer meningsmålingen på den nyopprettede Facebooksiden til sin ordførerkandidat. Her formidles bare de gode nyhetene om sittende ordførers oppslutning og at Lørenskog Arbeiderparti er Lørenskog største parti. Ingen lenke til artikkelen, ikke ett ord om at meningsmålingen viser at de har en kraftig tilbakegang på 6,7 %, ikke ett ord om at de rødgrønne ifølge målingen har mistet flertallet. Dette minner om hvordan det rødgrønne flertallet formidler annen politisk informasjon i vår kommune. Glansbildet presenteres, dårlige nyheter ties i hjel eller forsøkes bortforklart. Kanskje noe å merke seg for innbyggerne ….

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar