tirsdag 19. juli 2011

Badeland i Lørenskog?

Sommerferie er vidunderlig deilig, enten man tilbringer tid hjemme eller på tur et eller annet sted. Tid til å roe det hele ned, ta ting som de kommer, være mye sammen med familie og venner uansett hva vi finner på å gjøre. En luksusfølelse!

Akkurat nå er vi hjemme for to uker. Med varierende værutsikter valgte vi det sikre fremfor det usikre podene og jeg, og dro av gårde til et badeland i dag. Et populært sted både for store og små, og vi har de siste årene prøvd mange forskjellige badeland. Hadde lyst til å prøve noe nytt og tok et lite søk på nettet for å se om vi kunne finne noe nærmere enn Østfoldbadet i Askim. Og det fant vi i Asker - Risenga svømmehall. Litt overrasket over at det fantes et badeland såpass nærme som vi ikke hadde hørt om, og litt skeptiske til om dette da kunne være bra nok. Det var det – definitivt.

Et badeland nærmere Lørenskog er noe jeg har vært med å diskutere flere ganger. Barn og unge ønsker seg selvfølgelig et sted de kan besøke litt oftere, og vi voksne hadde heller ikke hatt noe i mot et sted som ikke betyr flere timer i bil. For noen år siden ble det presentert planer for et anlegg på Futurum-tomten her i Lørenskog, men disse planene har det, i hvert fall foreløpig, ikke blitt noe av. Men det burde da være mulig å få lokalisert et slikt anlegg her? Det nærmeste vi har funnet så langt er altså i Asker, utover det vet jeg at det finnes bra anlegg i Askim, Sarpsborg og Drammen. Burde vært mer enn stort nok kundegrunnlag på Romerike og i Oslo til å kunne gjøre et badeland på Lørenskog lønnsomt. Lørenskog Høyre ønsker å etablere en idrettspark i kommunen. Kanskje kunne det være mulig å få med seg eksterne aktører til å etablere et badeland også?

Og bare sånn avslutningsvis: Både minstemann og jeg debuterte som hoppere fra fem-metern i dag. Og vi var minst like fornøyde og stolte begge to etter å ha turt! Mange hopp ble det, både fra fem-metern og fra lavere høyder, flere turer i skliene, dypp i kaldpoolen og oppvarming i boblebassenget, guttene moret seg i bølgebassenget. Jo – et badeland i Lørenskog kunne definitivt hatt noe for seg. Gøy for både store og små!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar